donderdag 29 augustus 2013

Docu week 1 >> Vanaf 2 september 2013!


Wanneer het luchtalarm maandelijks door de lucht galmt bent u gewaarschuwd!
Het is de hoogste tijd weer in te tunen op:
"De Grijze Duif Docu Week"!!!
Vanaf 2 september 2013

De op regelmatige basis terugkerende shot realiteit. Hét moment om even de kop uit het zand te trekken. Nu even geen Nederlands elftal of Ranking the stars op tv, het is tijd voor informatieve documentaires. Geen Pawn stars of Alligator weekend maar documentaires die er toe doen!

Geheime diensten, (staats-)terrorisme, geopolitiek, psychologie, educatie, media en voeding, geen onderwerp is te gek. 5 dagen - 5 docu's!

Veel van de geselecteerde documentaires zullen nooit het mainstream media platform bereiken, toch zijn ze essentieel voor uw persoonlijke ontwikkeling, is De Grijze Duif van mening. Het zou verplichte kost op de middelbare school moeten zijn om tegenwicht te bieden aan de indrukken die het grote kapitaal het "waard" acht. Alternatieve media is mainstream hier. Goed is goed. U kunt alles direct kijken via media als Youtube en Vimeo. Wordt uw eigen onderwijzer, kennis is macht!

Cognitieve dissonantie

Waarom kunnen mensen genieten van een seriemoordenaar in de film, maar willen ze de realiteit van de vele oorlogen niet aanschouwen? Waarom zijn lijm snuivende kinderen in Rio of de bardementen op Gaza een "ver van m´n bed show", maar wilt men graag weten hoe het Sylvie of Koning Willem-Alexander vergaat? Waarom zijn documentaires die er toe doen voor veel mensen een brug te ver?

Ieder mens heeft een uniek wereldbeeld. De hersenen doen goed hun best voor dit beeld in stand te houden. Wanneer er informatie in de hersenpan bij komt, die niet overeenkomt met of tegenstrijdig is aan het huidige wereld beeld, ontstaat er stress. Gezien hersenen niet van stress houden, treedt er vaak proces in werking om de nieuwe informatie te ontkrachten, zodat het huidige wereldbeeld intact blijft bestaan. Wanneer je een keuze maakt, iets nieuws of een verandering, zullen de hersenen er onbewust hun best voor doen die keuze te ondersteunen met "argumenten". Dit fenomeen heet cognitieve dissonantie.

U heeft er last van, ik heb er last, mijn buurvrouw en de paus hebben er last van. Open staan voor nieuwe informatie, deze eerlijk en rationeel afwegen en je hele leven lang je wereldbeeld durven te veranderen, dat is in mijn ogen het medicijn.

Luchtalarm

Iedere eerste maandag van de maand, 12 uur scherp, herinnert het luchtalarm u eraan het medicijn opnieuw in te nemen.

Ogen open en open mind? Check!
Bak chips en een pak Dubbel fris? Check!
De Grijze Duif? Check!

De Grijze Duif Docu Week 1 >> Vanaf 2 september 2013!!!

"Levende vissen zwemmen tegen de stroom in, alleen de dode drijven mee"
Mr. L. Einthoven (Eerste hoofd (1949-1961) BVD, voorloper AIVD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten