zaterdag 22 maart 2014

Rolodex-onderzoek op wikipedia "weggejorist"! Demmink-control?Ondanks dat er steeds meer helderheid komt in het mystieke "Rolodex-onderzoek", heeft Wikipedia de pagina over dit onderzoek "weggejorist", ofwel van de online encyclopedie verwijderd. Vandaag in NRC stelt Oud-hoofdofficier justitie Vrakking dat Joris Demmink was wel in beeld was tijdens het Rolodex-onderzoek. Maar de dag dat hier door Borghouts navraag over werd gedaan liep het onderzoek volledig dood... Kan welhaast geen toeval zijn... Roddelpraat volgens 's werelds grootste digitale boekenkast.

Gelukkig had Geenstijl een mirror van de pagina opgeslagen, en toont dat in een artikel over Borghouts. Toppie!

Misschien is het voor echte onderzoekers nu tijd om eens iets dieper te gaan graven naar het op het internet rondslingerende Pdf-bestand over het Rolodex-onderzoek. De maker is in het verleden al afgeserveerd als zijnde malafide, maar de inhoud?

Mogelijk moeten we ons ook weer niet te veel illusies maken wanneer het op de zaak Demmink aankomt. Ondanks de verregaande implicaties van de zaak, heeft een soortgelijke pedofiliezaak bij onze zuiderburen (Dutroux en een netwerk van hooggeplaatste pedofielen) een spoor aan dode getuigen opgeleverd. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten wanneer je al jaren met belastende informatie in je hersenpan rond loopt. Klappen er nog meer belastende getuigen uit de school? Ivo Opstelten is er van overtuigd van niet:

"Bij de heer Demmink IS dr niks aangetoond, en ZAL dr ook niks aangetoond worden"Heeft de beste man gelijk, of moeten we Opstelten en zijn commentaar net als Wikipedia ook scharen onder het kopje "Demmink-control"?

Waar is Demmink momenteel eigenlijk? Natuurlijk besef ik me dat het nooit een man is geweest die te koop liep met zijn handel en wandel. Maar nu hij steeds zwaarder onder vuur ligt vraag ik me dat oprecht af. Is hij nog binnen de Nederlandse grenzen aanwezig? Of is hij al gevlogen naar bijvoorbeeld Thailand, het land waar afgelopen week Fred de Brouwer, Demmink journalist van het eerste uur, onder "verdachte" omstandigheden om het leven kwam? Of is hij inmiddels in uitgeweken naar Cambodja, omdat hij jaren geleden in het bestuur zat van een stichting voor kansarme kinderen aldaar, "Foundation for Cambodia"?

Na de meest recente ontwikkelingen in de Demmink zaak is dat laatste toch wel een erg enge gedachtegang... Niet?

2 opmerkingen:

  1. http://joepzander.wordpress.com/2014/02/03/censor-artikel-demmink-wordt-betaald-door-wikimediaproject/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Joep,
    Zelf heb ik nog nooit iets aangepast of toegevoegd op Wikipedia. Maar wat ik zoal uit je bericht begrijp is dat er een betaalde kracht aan het werk is om informatie op Wiki, door middel van intimidatie en censuur naar "hun" hand te zetten. Naast andere onderwerpen als Terrorisme in NL ook de wiki over Joris Demmink. Toch?
    Arie Sonneveld it is....

    BeantwoordenVerwijderen