maandag 27 april 2015

MH17: Das Erste (ARD) propaganda legt Achilleshiel bloot


Gisteravond was het zo ver, "Das Erste" kwam met een nieuwe MH17 documentaire! De ARD zou wel eens even orde op zaken stellen. "Wie is verantwoordelijk voor deze catastrofe?". Op Twitter las ik kreten als "Must see" en "Fact-checking", dus dat beloofde wat! Maar na mijn "gesprek" met Pieter Klein, adjunct directeur van RTL Nieuws, heeft  "Todesflug MH17" de achillesheil van het officiële verhaal blootgelegd.

Hoe zwijgen meer kan zeggen dan spreken...

Riooljournalistiek van de ARD
Na mijn bericht MH17: George Maat en de riooljournalistiek van Nederland tweete Pieter "Wij zijn niet van de afdeling 'zwijgende' journalistiek" Klein mij een reactie. Ik dacht inhoudelijk met hem in gesprek te kunnen gaan, wat een lovenswaardig initiatief zou zijn, mits het zou kloppen. Maar na mijn uitgebreide en onderbouwde reactie MH17: In gesprek met Pieter Klein van RTL Nieuws (1) bleef het toch weer oorverdovend stil vanuit de adjunct-directeur!

In ons "gesprek" had ik het over Poroshenko die claimt dat de Antonov op 14 juli NIET door een BUK, maar door een air-to-air raket is neergeschoten. Een vliegtuig dus, Rusland! Dit gaat lijnrecht in tegen de beweringen die in deze documentaire worden gedaan, en wat de algemene consensus is. Er wordt alsof het niets is voorbij gegaan aan de President van Oekraïne!

Dat het niet verstandig is om tapgesprekken te accepteren als bewijs wanneer de leverende geheime dienst (SBu) al eerder gesnapt zijn op knip en plakwerk is blijkbaar ook niet van belang volgens "Das Erste". Ze slaan de plank ook volledig mis wanneer ze Elliot Higgins van Bellingcat een tros veren in zijn reet steken en hem vervolgens zonder enig tegengas zijn laten presenteren als feiten, zonder op zijn kwalijke gifgas-rol te wijzen. It tegenstelling tot Max van der Werff vond het ARD het niet van belang om met getuigen te spreken die vliegtuigen hebben gezien.

Er werden ook wel wat botten toegegooid, heerlijk om in te bijten, zoals verzekeringsmaatschappijen die niet willen betalen of dat Oekraïne na 14 juli het luchtruim had moeten sluiten. Maar zoals zo vaak gaat het juist niet om wat wordt gezegd, maar om waarover wordt gezwegen. En een specifieke stilte in deze documentaire, juist van onze Oosterburen, legt de achilleshiel van de propaganda genadeloos bloot!NAVO AWACS
Reeds op 11 oktober 2014 schreef Joost Niemöller een uitgebreid stuk over NATO AWACS die in de lucht waren op het moment dat MH17 het noodlot tegemoet vloog. Het gaf een duidelijke conclusie:

"En de radar van het Oekraïense luchtafweersysteem stond aan toen MH17 overvloog.
Zegt de NAVO zelf. "

Maar sinds die dag:
- Heeft de Nederlandse media hierover gezwegen!
- Heeft de Nederlandse politiek hierover gezwegen!
- Hebben zelfs politiek-MH17-voorvechters Pieter Omtzigt en Sjoerd Sjoerdsma, ondanks vragen op Twitter, hierover gezwegen!

Zelfs de betaalde trollen zwegen abrupt wanneer ik de afgelopen dagen de AWACS in het debat slingerde. Waar normaal de inbox van Twitter nog uren met de grootste nonsens vol wordt gespamt, viel het op: ze zwegen!


Duitsland
Wat deze omissie in de ARD-documentaire zo bijzonder maakt, is dat de informatie over de NAVO AWACS via Kamervragen in de Duitse Bundestag naar buiten kwam!

Dat vervolgens een Duits onderzoeksprogramma deze alternatieve hypothese volledig onbesproken laat, haalt dat alle ongeloofwaardig uit de documentaire!

Propaganda!
Waar de documentairemakers zelf vanaf de start strooien met de term "propaganda", en de schijn van gebalanceerde journalistiek proberen op te houden door leugens van diverse partijen te tonen, is met het ontbreken van het AWACS-verhaal definitief duidelijk waartoe "Todesflug MH17" van "Das Erste" behoort:

PROPAGANDA!

2 opmerkingen: