vrijdag 14 maart 2014

Implicaties van de zaak-Demmink


Steeds meer mensen zijn op de hoogte van de beschuldigingen van pedofilie aan het adres van de ex Secretaris-Generaal Joris Demmink. Al sinds de jaren '90 doen geruchten de ronde rond deze man. Diverse politici blijven tot op de dag van vandaag volhouden dat er niets aan de hand is, terwijl er steeds meer mensen overtuigd raken dat er alles aan wordt gedaan om de deksel op een gigantische doofpot te houden. Wat je overtuiging ook is, op het moment van typen worden er diverse getuigen onder ede verhoord in de zogenaamde zaak-Demmink.

Naast het feit dat er verklaringen (nogmaals, onder ede) zijn afgelegd die haaks op elkaar staan, waardoor één van de twee getuigen wellicht meineed heeft gepleegd, legt dit proces een veel dieper probleem bloot. Een probleem dat eigenlijk geen enkel weldenkend mens onder ogen wil zien. Zo kwam de term Rolodex-zaak/onderzoek of Embargo-onderzoek ter sprake. Een onderzoek naar vermeende pedofiele handelingen door mensen binnen de top van Justitie. Het onderzoek werd van binnenuit gefrustreerd en bloedde dood. Maar zowel de huidige zaak tegen Demmink als het Rolodex-onderzoek zijn slechts het puntje van de ijsberg.

Benno L. was recent nog in het nieuws. Kent u Robbert M. nog, welbekend van 't Hofnarretje? Of Cees van D.? Misschien al eens gehoord van de Zandvoort zaak? Of kent u  het boek Annie Berber en het verdriet van een tedere crimineel van Yvonne Keuls? In 1985 zorgde de publicatie deze voor voorpaginanieuws. Alle kranten sprongen er bovenop, want het was de eerste keer dat iemand een kinderrechter aanklaagde voor pedofilie. Justitie ontkende toen de kranten om een reactie vroegen, maar men moest later toegeven dat er wel degelijk een kinderrechter was die pedofiele contacten onderhield met jonge delinquenten. De zaak werd overigens geseponeerd...

Maar dit morbide wereldje is niet exclusief voor Nederland. Thailand staat erom bekend. Dutroux is het welbekende "geval" bij onze zuiderburen. Josef Fritzl nog in uw geheugen? En op dit moment is er veel aandacht voor de BBC coryfee Jimmy Savile, die pak 'm beet 1000 jongens en meisjes zou hebben misbruikt binnen de muren van de Britse omroep.

Pedofilie, kindermisbruik, kinderporno en kinderprostitutie. Het zijn allemaal termen om van te walgen. Maar de namen die ik zojuist noemde zijn niet meer dan de bekende gevallen. Hierachter schuilt een gigantische en duistere wereld van pure horror. Hoeveel kinderen zijn er de afgelopen jaren verdwenen waar nooit meer iets van is vernomen? "Snuff-movies", dat is toch iets waar je niet aan wilt denken?

Toch vraag ik u met deze post dat wel te doen. Er is veel te weinig aandacht voor de implicaties van de Demmink-zaak. Deze vermeende pedo-hotshot staat nu in de schijnwerpers, maar naast dit topje is er veel te weinig aandacht voor de massale ijsberg die hieronder schuilgaat. Ik vraag u de documentaires die ik ga plaatsen te kijken. Ik zal artikelen plaatsen en boeken aanprijzen. Niet voor mijn of uw plezier, maar omdat de kinderen dat verdienen. Immers is deze schimmige wereld het tegenovergestelde van wat ik propageer in mijn artikel Een kind heeft recht op opvoeding zonder geweld. Het zal uw kind maar wezen...

Om de reeks te starten wil ik me uiteraard richten op Joris Demmink. Het is een documentaire die in Nederland onder de aandacht is gebracht door door stichting De roestige spijker, en is geproduceerd ten behoeve van de Amerikaanse organisatie Rebecca Project for Human Rights om in de Verenigde Staten aandacht te vragen voor de Demmink-affaire. Uitermate actueel, kort en informatief voor mensen die nog niets of niet zo veel weten van de Demmink-zaak. Pak het teiltje er maar bij, want ik besef me terdege dat wat ik breng  de komende dagen geen lichte kost is. Maar het is werkelijkheid.

Alvorens ik begin met de aftrap wil ik een gepaste quote met u delen. Het is van diplomaat Maarten Mourik. In 2001 deed hij aangifte tegen de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta.

"Je schouders ophalen is slecht voor je ruggengraat!"

Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation"Joris Demmink, the current Secretary General of the Dutch Ministry of Justice has consistently been linked to the sexual assault and trafficking of young boys, both in the Netherlands and abroad.

In the fall of 1998, an investigation conducted into an Amsterdam brothel linked senior politicians and justice officials to the sexual abuse and trafficking of young boys. Demmink was specifically identified by one of the young boys as an individual involved in the abuses. According to a former senior official at the Ministry of Justice, this investigation was foiled through the direct intervention of and obstruction by Demmink."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten