donderdag 18 november 2021

Het raadsel en waanzin van de 25 besmette oud-politici

 

In De Telegraaf was vandaag te lezen dat inmiddels 25 oud-politici tijdens een uitje met een bus besmet zijn geraakt met het coronavirus. En je snapt niet hoe dat in vredesnaam kan!?!

De leiders van weleer waren immers allemaal gevaccineerd, zo was te lezen:

"Alle deelnemers aan de trip waren gevaccineerd"

En de QR-codes was niet één, maar drie maal gecheckt!

"Hij benadrukt dat de QR-codes wel drie keer gecontroleerd zijn."

De lieden waanden zich veilig...

"De QR-codes waren gecontroleerd en men had toch ook al bij elkaar aan tafel gezeten, zo was de gedachte."

En toch kon het gebeuren dat meer dan de helft van het gezelschap een corona-infectie heeft opgelopen, met de kans dat het aantal nog hoger ligt dan nu wordt aangenomen. Rara hoe kan dan nou? 

Ik bedoel, dubbel/"volledig" gevaccineerd en 3 maal QR-controle... En dan toch nog...? 🤷🏽‍♂️

Maar in het artikel was nog iets opmerkelijks te lezen. 💡

"Volgens een van de deelnemers werden de mondkapjes, die in het openbaar vervoer wel verplicht zijn, veelal in zak of tas gelaten."

De boevenbende! Geen verplichte mondkapjes op?!

Dan is het maar goed dat ze niet in het reguliere OV zaten, want de bruinhemden van 2021 hadden dan wel anders opgetreden! Dit wordt helder geïllustreerd door 2 video's die vandaag op Twitter verschenen.

JeetjeMina had de volgende tekst boven het filmpje staan:

"We draaien door mensen. Een jongen van 16 die zijn mondkapje niet goed draagt (net als de helft van de passagiers in deze tram) en door 2 controleurs tegen t raam word geduwd. Geduwd ja, kijk naar de barst in t raam."

Daaronder zei ze:

"En ja hij gaf een grote mond. Net zoals de meeste 16 jarige doen. Maar dan nog. Filmpje van een vriendin van mij. Mijn vriendin heeft na dit ongeval de politie gebeld. En is net terug gebeld door een vrouwelijke recherche. Zij zei letterlijk dat zij blij was dat mijn vriendin gebeld had want ze krijgen regelmatig dit soort meldingen van de controleurs en die t dan aandikken om hun gedrag goed te praten. Ze wachten nu op de camera beelden die nog vrij moeten komen. De jongen zit overigens in een cel."

Of wat te denken van deze koekenbakker?

"6404"

De buschauffeur zet een jonge vrouw de bus uit, omdat ze even haar mondkapje niet op had. Die dingen hoor je ook gewoon op te hebben vóórdat je de bus in stapt! Joh! Ze had tijd genoeg gehad en hij heeft alles op beeld, want die camera's hangen er niet voor zijn make-up. Dus hup melden die snotneus!

Praat maar tegen de muur met je "ik had maar een paar seconden m'n masker af."

En ik? Ik hoef geen masker op, want ik ben een chauffeur.

Zijn er geen BOA's beschikbaar op dit moment? Dan stuur de politie maar langs, want zij moet de bus uit! 

(Voelt u ook die noodzaak voor meer BOA's?)

Geen idee wie de jonge vrouw is, maar de reacties onder de tweet zijn niet mals. Maar ik nodig u  uit dat zelf op Twitter te gaan lezen. Mij lopen de rillingen me over het lijf als ik dit soort autoritaire waanzin zie. 

De inzet van de niet-werkende-mondkapjes, als tool voor gedragsbeïnvloeding, is in ieder geval succesvol gebleken. Het slechtse wordt in de mens naar boven gehaald. Yihaa! 

Laten we in ieder geval afsluiten met een positieve noot. Een mooi contrast geeft het verhaal van de bobo's vs. 't pulp wel. Dus... 😬

Geen opmerkingen:

Een reactie posten