zaterdag 29 augustus 2015

Pedo-priester Wesolowski dood gevonden. Geluk bij een ongeluk?


Het was voor het eerst dat de Vaticaanse rechtbank een ontuchtelijke geestelijke zou gaan berechten, normaal gesproken staan daar alleen kleine criminelen terecht, zoals zakkenrollers. Maar zo ver zal het niet komen.

Hoe of wat de man aan zijn einde is gekomen is niet geheel helder, net zo min of hij wel werkelijk berecht zou gaan worden. Trouw schrijft: "De van pedofilie verdacht voormalige aartsbisschop Jozef Wesolowski is dood aangetroffen in zijn cel in Vaticaanstad. Hij wachtte daar op zijn proces. Wesolowski werd beschuldigd van betaalde seks met minderjarigen en het bezit van kinderporno." NRC vertelt het net iets anders: "Wesolowski werd door Paus Franciscus teruggezet in de lekenstand en onder huisarrest geplaatst. Hij zou verschijnen voor een kerkelijk tribunaal dat kindermisbruik bestraft. Het proces ging niet door vanwege zijn slechte gezondheid." NOS: "De ex-prelaat was al enige tijd ziek en verbleef ook op de intensive care van het ziekenhuis in Rome. Daarom werd de rechtszaak tegen hem uitgesteld." De Standaard: "In september 2014 werd de Pool gearresteerd en in afwachting van zijn proces in een kamer van het justitiepaleis onder huisarrest geplaatst. Vanwege zijn zwakke gezondheid kreeg hij in december wat meer bewegingsruimte in het Vaticaan."

Zat hij in de cel, had hij huisarrest, lag hij op het IC, onderdak in het justitiepaleis of huppelde rond in Vaticaanstad? Wie het weet mag het zeggen.... Maar waar hij ook verbleef, hij is niet meer...

Het Vaticaan laat weten dat het erop lijkt dat Wesolowski, die 67 was, een natuurlijke dood is gestorven. Hij had gezondheidsproblemen. Er wordt nog sectie verricht op zijn lichaam., maar De Grijze Duif heeft er weinig vertrouwen dat dit een andere uitkomst zal geven.

Vorig jaar werd Wesolowski al uit de priesterstand gezet, vanwege misbruik dat plaatsgevonden zou hebben in zijn tijd als Vaticaans ambassadeur in de Dominicaanse Republiek. Gehuld in burgerkleren en een baseballcap ging hij meermalen naar een strand dat bekend stond om het feit dat er kinderprostituees rondhingen, zo melden Dominicaanse media.

Het proces tegen Wesolowski zou voor het Vaticaan een belangrijke gelegenheid geweest zijn om te laten zien dat de rooms-katholieke kerk tegenwoordig optreedt tegen seksueel misbruik in de eigen gelederen. Maar deze kans is een stille dood gestorven. Geluk bij een ongeluk?

Een natuurlijke dood? NATUUUURLIJK!!! Als ze maar lang genoeg wachten zijn al die pedoseksuele roomse kindermisbruikers voor het zingen de kerk uit...

Edit:
Spitsnieuws weet iets opmerkelijks te melden wat ik bij de andere media niet had gelezen:
"Een dag voor zijn proces is voormalig aartsbisschop Jozef Wesolowski dood gevonden in zijn kamer in Vaticaanstad."

Ook schrijven ze:
"Paus Franciscus heeft eerder aangegeven de bezem door de kerk te willen halen vanwege de schandalen over het misbruik van kinderen binnen de kerk."

Gaat met de dood van Wesolowski de bezem nu weer terug in de kast?

Wat een toeval allemaal zeg... Het kan verkeren... En de kindertjes? Die hebben levenslang...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten