vrijdag 4 september 2015

Het dode Syrische jongetje en het bloed aan UW handen!


Er zijn maar weinig dingen die me meer raken dan dode kinderen door onzinnig geweld. Dus ja, ook het beeld van het Syrische jongetje Aylan Kurdi raakt me diep in mijn hart. 3 jaar oud, of jong beter gezegd. Zelf heb ik ook een zoon van 3 jaar, dus identificeren met het verdriet door het verlies is voor mij niet zo moeilijk. Maar...

Het is te hypocriet voor woorden dat dit beeld nu ineens de wereld op z'n kop zet. Sorry hoor, maar de stroom aan vluchtelingen was al even op gang toch? En het is niet de eerste stroom die we in de recente geschiedenis hebben "kunnen" zien. En het is al zeker niet het eerste dode kind wat op beeld is vast gelegd. Talloze kinderen, werkelijk onvoorstelbaar veel kinderleed is al vastgelegd op beeld. Wie herinnert zich niet het meisje uit de Vietnam oorlog? Het is een beeld van alle tijden... Helaas...


Maar Diederik Samson had het zwaar na het zien van de foto van de Syrische jongen op het strand van Bodrum in Turkije. Het was voor het eerst in zijn politieke carrière dat hij ervan wakker had gelegen. En begrijp me niet verkeerd, ik geloof best wat hij zegt. De Vietnam oorlog is immers al weer een tijd geleden. Maar ik heb er geen begrip voor, absoluut niet. Heeft hij de afgelopen jaren dan werkelijk de luiken van zijn ogen steeds gesloten gehouden wanneer de dode kinderen van het beeldscherm afspatte?

Heeft hij het gemist toen er kinderen stierven in Palestina/Gaza door het morbide oorlogsgeweld van Israël in Gaza?

 
 
Heef Samson niet opgelet toen het moordlustige regime in Kiev de mensen in Oost-Oekraïne met bommen een koppie kleiner maakte?
 


Blijkbaar was Samson even niet bij de les op die momenten die weldegelijk ook binnen zijn politieke carrière plaat hadden. En de wereld keek met Samson mee de andere kant op. Want hadden we dat niet gedaan, dan had het kindje op de het Turkse strand daar nooit terecht kunnen komen.

Maar wat moeten we als mensheid nu doen met dit gevoel van onmacht, van verdriet en zelfs van woede? Er moet een schuldige komen, dus het vingerwijzen is begonnen. Merkel en Hollande zijn de schuldigen. Nee de Nederlandse regering is het, of wacht, wellicht toch beter wijzen naar Wilders. Allemaal gelul in de ruimte. Het is bedroevend te zien hoe een dood kind vervolgens door politiek opportunisme alsnog verkracht wordt ook! Bah, bah, bah!

Op de website van Veterans Today werd de schuld gelegd bij het Amerikaans buitenland beleid en de Europese slaafsheid die deze lijn volgt. Natuurlijk is het zo dat de oorlog tegen legitiem gekozen regeringen een reden is dat er daar bizarre oorlogen woeden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. En de mensen die daar wonen zouden wel gek zijn daar te blijven zitten terwijl de bommen als een regen op je kop worden gedropt. Als de bommen hier gaan vallen dan neem ik ook de kuierlatten!

En of je nu de Amerikanen, de Europeanen of de Russen de schuld wil geven voor de Syrische stroom aan vluchtende mensen, het is allemaal onderdeel van een groot geopolitiek spelletje, waarbij het leven van een mens werkelijk geen ene donder voorstelt. Of dacht je dat "ze" niet hadden berekend dat er miljoenen mensen op de vlucht zouden slaan wanneer "we" wapens en ander soortige steun gaven aan debielen als Al Nusra, Al-Qaeda of een zijtak daarvan, om de legitiem gekozen president Assad van Syrie van zijn troon te stoten, en de plofkoppen zelf vervolgens weer te lijf gaan? U weet wel, de steun aan de gekke moslimterroristen die we sinds 911 in de oorlog tegen terrorisme eigenlijk met hand en tand aan het bestrijden waren. Maar ja, nu kwam het in het geopolitieke spel even beter uit om onze vijand tot vriend te maken. Het kan verkeren...

Maar wie u ook de schuld wil geven, kijk eerst eens even in de spiegel. Want wij zijn het die de politici een mandaat geven te handelen. Wij zijn het die hen plaatsen op het pluche. Wij zijn het die eens in de vier jaar een stem uit brengen op basis van populistische praatjes en vervolgens weer vier jaar verder slapen.

Het is aan ons!

Wij laten het toe dat dit gebeurt. Niet nu, maar al vanaf het moment dat ze u het recht gaven te stemmen. Wij laten het toe dat met ons "goedkeuren" de wereld wordt geplunderd om een standaard op peil te houden. Wij zijn het die onszelf een loer laten draaien. Steeds weer in het ootje genomen, en toch weer braaf richting stembus gaan.

Het is ons volledige gebrek aan betrokkenheid die ervoor hebben gezorgd dat Aylan Kurdi op het strand aanspoelde, daar kunnen we niemand anders de schuld voor geven.

En dat maakt me misselijk, kotsmisselijk!

Een normaal mens wil helemaal geen oorlog. Een normaal mens wil helemaal geen geweld. Een normaal mens wil rust, veiligheid en een stabiel leven voor zichzelf en de familie.

Het wordt tijd dat we inzien dat ons niets anders wordt geboden dan brood en spelen. Het wordt tijd dat we inzien dat de 1% echt maling heeft aan ons 99%.

Het wordt tijd dat we allemaal wakker worden opdat we werkelijk toewerken naar een vreedzame wereld waarin we ons niet laten bedotten door de verdeel en heers technieken van de elite. Het wordt tijd dat we afdwingen dat er gewerkt wordt aan een vredige wereld en niet eentje waarbij de wapenindustrie floreert en de dode kinderlijkjes aanspelen op de stranden.

Doen we dat niet, dan is er niemand anders aan te wijzen dan uzelf, en kleeft het bloed aan uw eigen handen!

Prettig weekend.

6 opmerkingen:

 1. Prima stuk weer Duif, de vinger op de zere plek. Wat extra aandacht zou mogen krijgen is het feit dat de gecontroleerde media met juist dit slachtoffer uit Syrië duidelijk de publieke opinie betreffende Syrië tracht te beïnvloeden. Voor iedere oorlog waar wij 'ingerommeld' lijken te worden wordt er selectieve en misleidende berichtgeving geprogrammeerd door de media in het brein van de gehypnotiseerde bevolking. Door inspelen op de emotie meer draagvlak voor als ze straks beginnen met grootschalige bombardementen op Syrië. Dat is het doel, dat is de agenda. Een bevolking die braaf zijn mond houdt zodat staten, regeringen en haar meesters achter het gordijn ongehinderd kunnen doen waar ze goed in zijn. Moorden en roven! Verdeel en heers, orde uit chaos.

  Voor de gifgasaanvallen in Syrië probeerde men Assad verantwoordelijk te stellen in de gecontroleerde MainStreamMedia en gecontroleerde 'alternatieve media. Doel was ook hier weer de publieke opinie beïnvloeden om het draagvlak voor het bombarderen van een soeverein land als Syrië te scheppen en vergroten. Dit duivelse plannetje mislukte dankzij de tussenkomst van Rusland die ons tot nog toe heeft behoed voor totale escalatie van dit conflict. Er moet altijd eerst gewerkt worden aan een excuus om een land en haar bevolking te kunnen verwoesten en decimeren op industriële schaal. Problem Reaction Solution. Er is geen terreur zo volledig en terroristisch als de terreur van staten die oorlogen aanwakkeren, steunen en aanhouden. Het is de ultieme verdeel en heers methode om een bevolking in angst te houden en passief te houden. Trap er niet (meer) in! Een oorlog steunen is uw ziel verkopen aan de duivel. En de duivel is slim genoeg om u en mij te misleiden, maar trap er niet in.

  Het is geen toeval beste mensen dat dit Syrisch kind de voorpagina's haalt, het is een vieze smerige agenda die al eeuwen wordt afgedraaid. En alleen wij kunnen het stoppen door de leugens niet meer voor zoete koek te slikken. Geen dood en verderf meer zaaien in onze naam, nu niet, morgen niet, hier niet, in het Midden Oosten niet en nergens niet.

  Vrede, het kan wel! En het is eenvoudig. Stop met het steunen en meewerken aan een moorddadig systeem. Stop het onnadenkend steunen van een duistere agenda van selectieve verontwaardiging. Selectief treuren om een kind wat uit het land komt wat bovenaan het wensenlijstje staat om gebombardeerd te worden door de VS/NATO en EU is geraffineerde 'social engineering'. Het sturen van de publieke opinie in een gewenste richting. Die richting is overduidelijk Syrie. Het vizier is gericht op Syrie. Daar moet geslacht worden, daar moet nu na Irak, Afghanistan en Libië de bevolking ongevraagd 'bevrijd' worden van hun leider. Het is simpel, stop IEDERE steun aan IEDERE oorlog. Het is echt heel simpel, Als u en ik, wij allemaal onze stem laten horen is er geen draagvlak en gaat het moorden in onze naam niet door! Waarom zou men anders zoveel moeite doen om de publieke opinie zo duidelijk in de gewenste richting te sturen?

  De agenda is staatsterreur. De agenda is vernietiging en ontwrichting van soevereine landen, in dit geval Syrie. Men moet een reden hebben om de staatsterreur toe te passen en chaos te scheppen in een land waar wij niets te zoeken hebben, en daarom creëert men vijanden. Moord en destructie op industriële schaal, in uw en mijn naam! Uw en mijn zwijgen zijn daar straks alweerverantwoordelijk voor. Ik zwijg niet meer, en U?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De agenda is een Joodse een Israelische.
   Na het Ottomaanse rijk, waren er honderden Joden in Syrië , allemaal in de gevangenis voor kindermoord.
   Rotschild agenten kocht hen vrij om amok te maken in Palestina en zo hen daar te verdrijven, plaatsmakend voor hun eigen volk.

   Nu zijn er nog maar 50 Joden in Syrië.

   Of maar, als het echte Duivelaanbidders zijn, kan je zelfs van 50 Joden heel erg veel last hebben.

   En vrienden hebben ze niet.
   Zie 9/11 of Fukushima (de camera)en zelfs onze bijlmerramp is met ruim 4000 kilo mosterdgas een aanslag.
   Hoe goed je hen ook behandeld, je krijgt het voor je kiezen.
   Heb je Joden, heb je problemen.

   Met hun holohoax scam.
   Zelfs het dagboek van Anne Frank is met balpoint geschreven.
   De balpoint is in 1943 uitgevonden.
   Anne Frank is dan ook een scam.
   Maar brengt touristen, dus wie heeft er wat aan dat geld te laten liggen

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Duif... Ik heb wat technische moeilijkheden met bericht invoeren. Ik ben daar geloof ik niet zo handig in. Kan je me mailen?

  Hier mijn reactie:

  Ik begrijp de toon van je laatste blog, maar je hebt niet gelijk. Het is niet ONZE schuld. Wel raak je een probleem wat in de broers Karamazov ongeveer als volgt wordt gekenschetst:

  Stel dat de mensheid eeuwig geluk ten deel zou vallen door slechts 1 klein kind dood te martelen. Zou je daar mee instemmen?

  Ik zou er niet mee instemmen. Jij denk ik ook niet als ik je blog zo lees, en toch is dit onze wereld: kinderen worden doodgemarteld ter meerder geluk van de Westerse inwoner. Ik zou willen dat dit anders was, maar ik weet niet hoe dit te veranderene. Maakt dit me daarom schuldig?

  Wellicht dat de oplossing ligt in het onderwijzen van onwetenden: zij die denken dat bv de oorlog in Syrie gevoerd wordt door oa Nederland omwille van het "goede" (wat dat dan ook maar is). Met die laatste zin worden wij toch overstelpt in de media, waarvan ik het aannemelijk vind dat de gemiddelde krantenlezer dergelijke berichten voor echt aanneemt. En dat is dan waarom ik het weer niet met je eens ben om die onwetenden schuldig te noemen.

  Dit is echt een moeilijk probleem: het juist informeren van de burger over toestanden waarvan je, als je het zou weten, zou moeten toegeven dat het toestanden zijn waarbij kinderen worden doodgemarteld omwille van meer geluk in onze wereld.

  De media doet daar, wellicht deels ook uit onwetendheid, haar uiterste best voor om ons te laten geloven dat alles wat in de wereld fout gaat niet als eerste oorzaak de Westerse vrije wereld is aan te rekenen. Wij zijn niet allen schuldig, maar zijn geïndoctrineerd. Misschien naïef, maar dat is wel hoe ik de wereld om mij heen ervaar. Twee geweldige documentaires over dit onderwerp kun je terugvinden op internet. 1. Manufacturing Consent met Noam Chomsky. 2. The Century of the self van Adam Curtis. Die documentaires helpen enorm om de wereld waarin wij leven, en die als objectief gebracht wordt in de media (maar niet objectief is), te begrijpen.

  En duif, ik vind ook dat jij met je blog mensen helpt (waaronder mij) met het op waarde schatten van het nieuws en me afhelpt van jarenlang opgebouwde overtuigingen die niet waar zijn. 1 reden waarom ik jou NIET schuldig vindt voor de dood van het aangespoelde kinderlijkje op een eiland in de Middelandse Zee.

  Maar hoe kan je als betrokken burger voorkomen dat oa kinderen worden doodgemarteld ter meerder geluk van onze westerse samenleving? Nogmaals, dat weet ik niet. Allemaal een blog beginnen lijkt me niet de oplossing. Rustig blijven zitten en afwachten is denk ook niet de oplossing. Wellicht dat we hierover kunnen mailen...

  Dit bericht mag je wat mij betreft hier laten staan en op reageren. maar ik ben niet van plan om zo open berichten de wereld in te blijven sturen. Daar ben ik wat te verlegen voor. (En daarnaast krijg ik mijn typo's om de een of andere reden maar lastig tot niet verbeterd). Maar ik vond dat je blog van vandaag wel een antwoord, als hart onder de riem hoop ik, diende te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jarre
  Bedankt voor de reactie en het compliment. Je reactie is zo geschreven alsof het uit mijn eigen pen komt. Daardoor denk ik dat we het prima zouden kunnen vinden op een verjaardagsfeestje. ;-) En stil ben ik ook al een tijdje niet meer, zowel op mijn blog als in het dagelijks leven. Toch heb ik niet het idee dat dit werkelijk zoden aan de dijk zet, en ervaar het als marginaal. Dus de oplossing? Ik weet het niet, zoals ook uit mijn onderstaande reactie duidelijk zal worden...

  @Willem
  Ook hier dank voor de reactie, het hart onder de riem en de poging constructief te denken. Dat wordt gewaardeerd. Als reactie hierop eerst iets wat ik zojuist op een ander platform had geplaats, waar ik dit artikel had gedeeld:
  Het stuk heb ik geschreven uit onmacht door de apathie en selectieve verontwaardiging die ik waarneem. Het is gif, mijn frustratie, niet meer dan dat. Je hebt gelijk dat het niet constructief is. En eerlijk gezegd zit ik ook met mijn handen in het haar wanneer het op constructief denken aankomt. Wat zou helpen? Een demonstratie? Vervroegde verkiezingen waarbij iedereen thuis blijft? Het educatiesysteem op zn kop? Dat alles bij elkaar en nog meer? Geen idee... Maar suggesties zijn welkom. Onder het blog zelf staat een reactie van iemand die wel probeert constructief te denken en wil offline de dialoog aangaan. Daar sta ik voor open, eens kijken wat daaruit komt. Ik ga er onbevangen in. Maar als jij iets weet, let me know, want met dit gevoel van onvrede rond blijven huppelen is ook geen optie.

  Dus ik wil zeker/graag achter de schermen hierover door denken. Gezien ik je email adres niet weet, geef ik hieronder de mijne:
  degrijzeduifmedia (Dan het @ teken) gmail punt com
  Even de gecodeerde versie ivm mogelijke spam.

  Ik was alweer een flink stuk aan het typen over het dilemma van het ene dode kind voor de vrede van anderen, de media, mijn rol etc. Maar laten we dat achter de schermen doen. Wie weet is het constructief. Ik hoop het.

  Hartelijke groet aan jullie beide,
  DGD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Jood aanbid geen profeet of zo...
  Zuiver en alleen Lucifer !

  Vraag het maar aan eentje.
  Ze komen er niet graag voor uit, maar het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen