dinsdag 25 augustus 2015

Waarom juist overheden complottheorieën voeden


Gisteren was het weer zo ver dat er op zaplog een pseudowetenschappelijk artikel over complottheorieën werd gepost, met een conclusie a la: complottheorieën geven houvast aan mensen die geen grip hebben op hun leven.

Mijn grootste commentaar bestaat uit het gemis in de meeste van dergelijke studies van nuance en realiteit. Nuance omdat er wordt uitgegaan van wel of niet geloven in een complottheorie, waardoor er geen ruimte is gemaakt voor het grijze gebied. Het leven is niet zwart/wit, en dat is ook van toepassing op dergelijke theorieën. De wens voor nuance is dan ook niet voor niets één van de achterliggende redenen voor mijn naam de GRIJZE duif...

Maar ook het gemis van realiteit stoort me. Wat ik daarmee bedoel is dat bijvoorbeeld 911 bij dergelijke studies vaak de revue passeert, terwijl de officiële verklaring voor die dag niet meer is dan een complottheorie, met de nadruk op theorie. En dat geldt voor veel meer zaken, of het nu de aanslagen in Londen betreft of de terroristische aanslag op vlucht MH17.

Overheden en individuele politici zijn er altijd als de kippen bij om dergelijk geweld te veroordelen en onderzoeken aan te kondigen. Transparantie en verantwoording klinken leuk, maar hebben bitter weinig met de afhandeling van dergelijke zaken te maken.

Het waren immers 911 commissieleden zelf die vertelden dat het onderzoek niet deugde. Ook bij 7/7 werd opheldering beloofd, maar zitten er 10 jaar later nog steeds grote gaten in het officiële verhaal. En de wijze waarop onze eigen overheid met MH17 omgaat maakt voor steeds meer medelanders duidelijk dat het een farce betreft. Kijk alleen maar naar de censuur die is toegepast op de WOB verzoeken van de media. Ronduit absurd, en het tegenovergestelde van transparantie.

Zo lang als overheden van alles beloven in dergelijke zaken, maar hun eigen beloftes niet nakomen, zijn het juist die overheden die ruimte geven tot complotdenken. Sterker nog, als de overheden dergelijk onverantwoord gedrag vertonen, is het uiterst legitiem om iedere complottheorie ter berde te brengen. Ze lokken het hiermee 100% uit, en zijn daarmee schuldig aan het voeden van dergelijke theorieën.

Dat complottheorieën steeds meer voet aan de grond krijgen heeft niet slechts te maken met de wanprestaties bij zaken als 911, 7/7 of MH17, maar ook met het feit dat steeds weer blijkt dat de theorieën feit bleken. Ik kan hierbij wijze op de pedoseksuele wanpraktijken van de elite in de UK, het FIFA debacle of westerse militairen vermomd als moslimterroristen, die zelf de ellende uitvoeren die ze zeggen te bestrijden.

Het wantrouwen richting overheid is alles behalve misplaatst. Internet zorgt ervoor dat dergelijke sentimenten makkelijker decimeren. De oude reguliere media doen er alles aan om de oude status quo te behouden, maar dat kraakt met de dag harder, en er komt een dag dat de bom barst. Wanneer dit gebeurt is dit niet aan de complotters te wijten, maar aan de overheden en hun bedrog, gelieg en censuur. Er is dan ook maar 1 partij die dergelijke sentimenten kan wegnemen, en dat is de overheid. In plaats van de bestrijding van onwelgevallige tegengeluiden, zou de overheid er alles aan moeten doen eigen geloofwaardigheid op te poetsen. En dat kan door het stoppen van het voeden van complottheorieën en transparant zaken uit de doeken te doen.

Maar het is oorlog, of u dat nu wilt of niet. Niet met bommen en granaten, maar met informatie. Een oorlog om uw brein. Informatie dominantie is een belangrijk onderdeel van "Full Spectrum Dominance". Het ridiculiseren van alternatieve visies of zelfs het doodzwijgen daarvan is hierbij een belangrijke tool. Het feit dat de overheden ons blijven voorliegen terwijl ze bakken met geld uitgeven aan sockpuppets of hoe je dat ook wilt noemen, geeft niet het beeld van een overheid die zal stoppen met het voeden van complottheorieën, maar het juist extra kracht bij zet. Waarvoor dank.

Not! :-(

2 opmerkingen:

 1. Helder en fijn artikel.

  Echter als overheden transparant en eerlijk worden dan slaan de basis voor hun eigen bestaan weg. Een heersende klasse kan altijd alleen maar zichzelf in stand houden door continue geweld te initieren en om dat feit te verhullen moet het dus continue, liegen, misleiden, bedriegen, aandacht afleiden en externe vijanden scheppen waar het de mensen tegen zou verdedigen.


  Het Patroon van Tirannie legt het erg helder uit.
  http://achterdesamenleving.nl/het-patroon-van-tirannie/#.VdzQ7fbtlBc

  Maar het is inderdaad fijn om te zien dat de mainstream media in hun eigen leugens aan het verdrinken zijn. Hoe sneller hoe beter wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de link Vero Legata, moet je site toch vaker bezoeken merk ik!

  BeantwoordenVerwijderen