vrijdag 13 september 2013

Kritiek Frans "JSF" Timmermans op Poetin hypocriet


De Russische president Poetin uit harde kritiek op de VS en het buitenlandbeleid van president Obama. Hij doet dat op de website van de Amerikaanse krant The New York Times. Het initiatief van de Russische leider om het Amerikaanse volk rechtstreeks toe te spreken is uitzonderlijk.
Poetin valt het Amerikaanse buitenlandbeleid hard aan. "Het is alarmerend dat militaire interventie in conflicten normaal is geworden voor de Verenigde Staten." Volgens Poetin zien miljoenen mensen in de wereld Amerika niet als democratisch voorbeeld en vertrouwt het land voornamelijk op bruut geweld. Amerika maakt gebruik van bij elkaar geraapte coalities, onder het motto "als je niet voor ons bent, ben je tegen ons".

Bron NOS.

De spijker op z'n kop, het opiniestuk is zeker het lezen waard!

Maar in Nieuwsuur heeft Minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans hypocriet harde kritiek geuit op Vladimir Poetin. Hij noemt de open brief die de Russische president donderdag in The New York Times publiceerde "hypocriet".

"Poetin heeft Assad eindeloos gesteund en van wapens voorzien", zei Timmermans. "Ook heeft hij eindeloos voorkomen dat de VN-veiligheidsraad daar een uitspraak over zou doen."

Bron NOS.

Hoe durft de Minister van BuZa wapens aan te halen om Poetin aan te vallen, terwijl "we" als Nederland sinds jaar en dag in de top meedraaien wanneer het gaat om internationale wapenhandel. Moet Timmermans eraan worden herinnerd dat wapens per definitie zijn bedoeld om te doden, ongeacht welke partij deze inzet?! Hypocrisie te top!

Dit is wat Wikipedia zegt over de Nederlandse rol van het dodelijke speelgoed:
"Nederland is een van de grootste wapenexporteurs. Volgens een rapport van de Campagne tegen Wapenhandel zou Nederland, per hoofd van de bevolking gemeten, de grootste wapenexporteur in 2008 zijn. In de periode 2003-2007 was Nederland grofweg de op vijf na grootste wapenexporteur ter wereld, gemeten naar het volume van geëxporteerde zware wapens."

JSF!!!

 
Op de website van Campagne tegen wapenhandel is en goed stuk te lezen over de hypocrisie rondom de aanschaf van de welbekende JSF-toestellen.
"Voorjaar 2013 publiceerde de Campagne tegen Wapenhandel een serie feiten en cijfers over het gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF) ofwel F-35. Nog steeds wacht de Tweede Kamer op  visie van minister Hennis (Defensie) over de toekomst van de krijgsmacht en waar we die JSF nou toch zo nodig voor moeten kopen. Maar kopen zullen we, als het aan de regering ligt."

En zo is het... Want volgens de PVDA zijn de argumenten tegen de JSF op... Dat de burger niets te vreten heeft maar er wel nieuwe toestellen worden aangeschaft telt blijkbaar niet. Kunnen ze wel in debat gaan met hun leden, dat maakt de voedselbank niet minder druk bezocht. Jarenlang met de hakken in het zand, maar als puntje bij het paaltje komt... dan geven ze groen licht!

Schijnheilig èn hypocriet! Bah Timmermans, BAH!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten