zaterdag 14 september 2013

Atoombom legt hypocrisie Nederlandse politiek bloot


"Hoe kun je zien dat een politicus liegt?
- Dan bewegen zijn lippen!"
Mogelijk een leuk mopje voor in de kroeg, maar het blijkt steeds duidelijker waarheid als een koe te zijn.

De uitzending van Reporter op 12 september 2013, "De Nederlandse atoombom", roept veel vragen op. Kamervragen volgen in een nette brief, maar voorlopig geen debat. Is dat alle ophef? Sorry hoor, maar volgens mij gaat dit verhaal de perken te buiten!

Maar voor ik de misselijkmakende hypocrisie voor u bloot leg, laten we beginnen met de uitzending te bekijken. Dan weet iedereen waarover wordt gesproken...
Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.


Om beter in de Reporter stof te komen raad ik u aan ook de volgende artikelen te lezen:
Nederland sluit geheim akkoord over nieuw kernwapen (12-09-2013)
Toekomst van de Nederlandse kerntaak (12-09-2013)
Ruzie Nederland en VS over atoombommen (29-08-2-13)
Omroep Brabant over atoombommen Volkel (29-08-2-13)

Laat ik het kort door de bocht stellen:
Ondanks dat er in Spanje in de jaren 60 een vliegtuig met atoombommen is gecrasht en dat tot op de dag van vandaag straling geeft, zonder dat de VS hiervoor de consequenties wil dragen, gaan wij akkoord met de opslag van de huidige en nieuwe atoomwapens en het frequente vervoer van deze levensgevaarlijke wapens boven ons dichtbevolkte land. Dus als ons kikker landje een soortgelijke catastrofe treft, dan betaalt de Nederlandse burger in levens, gezondheid en Euro's, de VS geeft niet thuis.

Jaren lang was het geheim, maar de laatste jaren publiek geheim. Maar de aap is uit de mouw en nu gaan we nog een stap verder: Er komen NIEUWE Amerikaanse atoomwapens in Volkel te liggen. En het best passende vliegtuig voor deze killerbommen is de F-35, de Joint Strike Fighter natuurlijk. De omstreden JSF. Ondanks de weerstand vanuit de tweede kamer zijn er door Balkenende, Verhagen en Middelkoop reeds in 2010 in deze kwesties besluiten genomen.

Gisteren wees ik al op de hypocrisie van Frans Timmermans toen hij commentaar durfde te uiten op de Russische president Vladimir Poetin en zijn brief aan het Amerikaanse volk in de New York Times. Hoe kan een Minister van BuZa met de vinger wijzen naar de Russische wapenleveranties aan Syrië, terwijl ons land al jaar en dag boven in de mondiale ranglijst van internationale wapenleveranties staat?

Dan de JSF. Op zich al een hoofdpijndossier van de bovenste plank. Bakken met geld gaan er naartoe en we komen er blijkbaar niet vanaf... Maar nu blijkt dat de politiek leiders al jaren een toneelstukje opvoeren voor de Tweede kamer en de burger. Dit geldt voor de vorige kabinetten, maar dus ook voor het huidige kabinet...

Het is al lang beklonken: de JSF gaat er komen en dat wordt de drager van de nieuwe Amerikaanse atoomwapens!

Wie nog twijfels had of Nederland wel echt een vazal van de VS is... Die twijfel is nu als sneeuw voor de zon verdwenen...

Waar de Nederlandse regering Iran wantrouwt bij hun atoomprogramma, huisvest ze al decennia in het geheim zo'n 20 atoombommen voor de VS. Maar die dingen worden oud en verdienen een upgrade. Dit betreft geen poetsbeurt met de stofdoek, het oliën van de scharnieren of het vervangen van de aan/uit knopjes. Nope. Er komen volledig nieuw ontwikkelde exemplaren in de bunkers van de Brabantse luchtmachtbasis te liggen. De B61 Mod.12. Dat is waar de hypocrisie zich manifesteert.


Zoals Krista van Velzen het simpel omschrijft:
"Deze modernisering van de huidige B61 zorgt voor een dergelijk grote verandering van de capaciteiten van deze kernwapens dat gerust gesteld kan worden dat de VS nieuwe kernwapens in Nederland gaat plaatsen."

Inderdaad mevrouw van Velzen, NIEUWE kernwapens.

De opfriscursussen voor Neerlands politici zijn niet aan te slepen, want blijkbaar zijn ze geheel het NPT vergeten. Het "Non-Proliferation treaty", het Non-proliferatieverdrag. Klinkt u wellicht niet bekend in de oren, maar zou iedere politicus van op de hoogte moeten zijn. En de heren aan de top zijn dat gegarandeerd! Nederland heeft dit verdrag immers ook ondertekend.

Wat zegt Wikpedia over dit verdrag?
"Het non-proliferatieverdrag is een verdrag dat het bezit van kernwapens beperkt. Het verdrag is op 1 juli 1968 opgesteld door Ierland en ondertekend en geratificeerd door 189 landen. Het verdrag is gebaseerd op drie pijlers: non-proliferatie, ontwapening en het recht om kernenergie voor vreedzame toepassingen te gebruiken."

Ontwapening
Het verdrag bepaalt dat de landen die over kernwapens beschikken hun voorraden reduceren.

Dat betekent dus NIET, wanneer de schoenen versleten zijn, nieuwe kopen!

Maar de heren politici hebben blijkbaar niet zo veel op met het NPT, en gaan er in mee om de oude kernwapens te vervangen door nieuwe. In het geheim, het diepste geheim. Want als de Tweede kamer dit al niet mocht weten, dan mogen wij als burger het zeker niet weten. De portemonnee trekken, dat dan weer wel. Want u zult begrijpen dat dit allemaal wel betaald moet worden. Mogelijk dat de VS zelf de bommen betaald, maar er komt meer bij kijken rondom deze atoombommen. Opslag, personeel, trainingen en dikke vette veiligheidsmaatregelen etc. Mag ik ff vangen?!!

Dus we staan bovenaan in de lijst van wapenexporteurs. We kopen, om de VS te pleasen, JSF gevechtstoestellen. En we accepteren, tegen het NPT in, NIEUWE atoombommen op onze bodem!

Ik wordt er kots- en kotsmisselijk van die politieke poppenkast van onze centen! Stelletje hypocriete psycho's!!! Misschien is het zinvol voor heren politici om nog eens wat beelden van Hiroshima te bekijken alvorens de nieuwe bommen toe te staan op Volkel...

Speciaal voor hen dan ook de volgende Youtube hits:

Hiroshima & Nagasaki After the Atomic Bombings


Atomic Bomb in Hiroshima: Health Effects  


Aftermath of atomic bomb drop on Hiroshima, Japan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten