vrijdag 1 juli 2016

Boek: Weggejorist - Robert van de Luitgaarden (2016)

 
Robert, geboren 1965 in Den Haag, groeide vanaf zijn derde op in diverse tehuizen en pleeggezinnen. Vanaf zijn veertiende werd hij zeven jaar lang seksueel misbruikt door de directeur Stichting Katholieke Kinderbescherming ’s Gravenhage, die ook het ouderlijk gezag over hem had. Na een jarenlange strijd heeft de overheid hem erkend als slachtoffer. Zonder enige compassie of interesse te tonen voor zijn strijd tegen seksueel misbruik voor elk slachtoffer.

Robert vulde zijn dagen met het uitpluizen van seksuele netwerken, verzamelde bewijzen en kreeg keer op keer een gesloten deur bij justitie. In zijn strijd om gerechtigdheid gaat hij onverstoorbaar verder. Nu met zijn boek Weggejorist. Koude feiten, harde bewijzen aangevuld, vervlochten tot één geheel met zijn verhaal. Volgens velen, te gruwelijk voor woorden.

 
Robert (Robbie) groeide vanaf zijn derde op in diverse tehuizen en pleeggezinnen. Vanaf zijn veertiende werd hij zeven jaar lang seksueel misbruikt door een directeur van Stichting Katholieke Kinderbescherming, die ook het ouderlijk gezag over hem had.
Schrijfster Yvonne Keuls zorgde ervoor dat de dader, André Beemster, bekende. Helaas kwam hij 'met de schrik' vrij: doofpot?
 
 
Robert werd depressief en baalde ervan dat het leven waar hij zo naar  had verlangd – een leven zonder misbruik – hem zo tegenviel. Geen werk, te veel drank, blowen, diefstal en automutilatie maakten het er allemaal niet rooskleuriger op. Het roer moest om.

Robert vond dat hij al jaren te vaak Weggejorist was en besloot de media op te zoeken om zijn verhaal te doen. Hij richtte een stichting op om seksueel misbruik onder jongens/mannen uit de taboesfeer te halen, zette zich in om kinderpornonetwerken op te rollen. Tevergeefs: aangiften werden geseponeerd.

In dit boek zet Robert alle zaken en feiten op een rij in de hoop eindelijk met respect gehoord te worden.

Het boek Weggejorist is hier te bestellen voor 25.95 Euro.
ISBN: 9789491897658 (Soft cover)
Auteur: Robert van de Luitgaarden

Later deze maand meer over Robert en zijn verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten