dinsdag 28 april 2015

American Anthrax

Kunt u zich nog herinneren dat een week na de verschrikkelijke aanslagen op 11 september 2001 in de VS en een tweede golf van terreur over het land raasde? Diverse brieven met het dodelijke anthrax poeder werden verstuurd naar media en democratische politici, waarbij 5 mensen het leven lieten en 17 gewonden vielen. Wederom hield angst het land in zijn grip.

Eerst werd de schuld in de schoenen geschoven van Al-Qaida. Immers stonden er anti-Amerika leuzen op de brieven. Later kreeg Irak de schuld, wat zo'n beetje als opstap heeft gediend voor Colin Powel, om tijdens zijn zogenaamde "Powell point presentatie" de VN leugens te verkopen en hen de oorlog in te leiden. Zowel Al-Qaida als Irak als dader dienden een doel in het geroffel van de oorlogstrommel, maar hadden absoluut geen werkelijke basis. Vervolgens werd Steven Hatfill door de FBI aangewezen als "person of interest" in de zaak, en werd hij werkelijk afgeslacht door de media, hoewel achteraf bleek dat hij onschuldig bleek. Toen was Bruce Edwards Ivans aan de beurt. Hij bezweek onder de grote druk en overleed aan een overdosis drugs. Ondanks dat de FBI nooit sluitend bewijs heeft gepresenteerd voor zijn schuld, sloten zei de zaak in 2010. Het heeft de Amerikanen miljoenen gekost om de rechtszaken af te kopen. Maar wie zat er nu eigenlijk echt achter deze morbide brieven?

Dat de brieven een binnenlands politiek doel dienden is na meer dan 10 jaar wel duidelijk. Oorlogen moesten worden gestart en de "Patriot act" moest en zou door het congres worden goedgekeurd. De aanslagen op 911 hadden een flinke impact gehad op de Amerikaanse burger waardoor de angst voor terrorisme er goed in zat. De Anthrax brieven deden hier nog een schepje bovenop. Angst is een machtig politiek middel, maar realistisch gezien een enorm slechte raadgever. Maar de "War on Terror (WoT)" kon worden gestart met de steun van het volk. Hoewel de term sinds 2009 officieel niet meer wordt gebruikt dendert de mondiale oorlog door tot op de dag van vandaag.

In de korte documentaire "American Anthrax" wordt duidelijk hoe dit verhaal zich uitrolde en wat de rol van bepaalde politici en media hierin was. Een enorm saillante "detail" in dit verhaal is toch wel dat het Bush regiem in het Witte huis het tegengif (cipro/ciproxin) heeft ingenomen op 11 september, een week voordat de brieven werden verstuurd. Judicial Watch heeft hierover verschillende FOIA requests (de Amerikaanse versie van een WOB-verzoek) gedaan in het belang van honderden medewerkers van de Amerikaanse postkantoren. Tevergeefs...

Het heeft er alle schijn van dat Bush en consorten op de hoogte waren dat er iets stond te gebeuren, hier zelf bescherming tegen innam, maar de rest van het land in het ongewist liet. Onder andere 2 medewerkers van het postagentschap zijn overleden door het inademen van anthrax. Waren er inlichtingen over een ophanden zijnde anthrax aanval? Als Bush en co niet op de hoogte waren, dan is het hoogst opmerkelijk dat oude mannen zonder reden een dergelijk middel met fixe bijwerkingen zouden innemen.

Is het nog niet opmerkelijk genoeg?
Ondanks de initiële beschuldigingen aan het adres van Al-qaida en Irak, en later de 2 wetenschappers, blijkt het dat de anthrax sporen afkomstig waren van een Amerikaanse legerbasis!

Ik zou zeggen bekijk de korte docu en het interview wat ik daaronder heb geplaats als introductie in dit verhaal.

Goed weekend!

American Anthrax:
American Anthrax maker Martins op RT:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten