maandag 31 oktober 2022

Matroesjka (Boek DIS SRM)

 


Matroesjka
Ons leven na sadistisch en georganiseerd seksueel kindermisbruik in Nederland

Matroesjka onderging sadistisch ritueel misbruik in Nederland. Zij ontwikkelde DIS als gevolg hiervan. DIS is niet haar probleem, het was haar oplossing voor de verschrikkingen die ze als kind onderging.

Het verhaal van Matroesjka is indringend en urgent. De ervaringen in de netwerken die in Nederland actief zijn, veroorzaken bij Matroesjka een Dissociatieve Identiteits Stoornis, naast complexe PTSS, een eetstoornis en een aantal andere symptomen die haar gezondheid schaden.

Het vinden van adequate hulp bij zo'n ingewikkeld verleden is lastig. Het ontbreken van goede, ter zake kundige hulpverlening, maakt dat de meeste slachtoffers van sadistisch en/of satanisch ritueel misbruik vaak pas laat in hun leven gediagnostiseerd worden en zelfs als het eenmaal duidelijk is dat het hier gaat om een complexe zorgvraag, wordt de problematiek nog onderschat.

Het onderwerp ritueel misbruik is actueel en er zijn op dit moment gelukkig eindelijke plaatsen waar de verhalen gehoord worden, zoals bij Radio Argos, waar de uitzending 'Glasscherven en duistere rituelen' zorgde voor kamervragen. Het netwerk heeft echter veel invloed, ook in politieke kringen, waardoor het risico bestaat dat het opnieuw in de doofpot zal verdwijnen.

Matroesjka draagt bij aan de kennis rondom ritueel seksueel misbruik en hoe daarvan te helen. Haar getuigenis is niet makkelijk te lezen en was niet makkelijk om te schrijven. Integendeel, er zijn delen van haar verhaal waar zij, zelfs na al die jaren, nog niet over kan vertellen. Wat er kon zijn, het verhaal dat al verteld kan worden, staat in dit prachtige boek.

Aan de eerste reacties op het boek horen we dat het raak is. Veel herkenning bij mensen met vergelijkbare achtergronden en ook 'goed geschreven'. Matroesjka heeft het boek ook geschreven met het oog op de hulpverlening. Zodat therapeuten meer kijk hebben op de problematiek die achter het 'probleem aan de voorkant' zit en vooral ook dat er meer erkenning komt voor meelevers en hun recht op leven.

Taal: nl
Bindwijze: Paperback
Oorspronkelijke releasedatum: 05 oktober 2022
Aantal pagina's: 291
Illustraties: Met zwart-wit illustraties
EAN: 9789492853844

Te koop via Bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten