maandag 24 maart 2014

Mijn zoon Marc Dutroux - De speurtocht van een vader naar de wortels van het kwaad

Auteur Victor Dutroux
Co-auteur Guy Van Gestel
Taal Nederlands
Aantal delen 26
Afmetingen 220x216x142 mm
Gewicht 228,00 gram
Inclusief Inclusief kaart
Druk 1
ISBN10 9002214057
ISBN13 9789002214059

Samenvatting
Kidnapping, verkrachting van minderjarigen en kindermoord: Marc Dutroux is voor velen het genie van het kwaad. Op de vooravond van het Belgische proces van de eeuw overziet Victor Dutroux verweesd de criminele puinhoop die zijn oudste zoon heeft achtergelaten. Mijn zoon, waarom heb je dit gedaan? Is mijn missie als vader mislukt? Op welk punt ben ik tekortgeschoten? Had ik deze tragedie kunnen vermijden?

In Mijn zoon Marc Dutroux reconstrueert Victor Dutroux de onwaarschijnlijke levensloop van zijn zoon. In 1956 neemt hij vertederd zijn eerstgeborene in de armen. Veertig jaar later wordt die zoon gearresteerd op verdenking van gruwelijke misdaden. De ontredderde vader vertelt zijn ontluisterende levensverhaal over hoe hij het kattenkwaad van een puber zag uitmonden in duivelse daden.

Hoe onbegrijpelijk hij zijn misdaden ook vindt, toch blijft Victor Dutroux 'het genie van het kwaad' als zijn kind beschouwen. Want Victor en Marc Dutroux zijn veroordeeld tot elkaar, in de naam van de vader en de zoon.

Mijn zoon Marc Dutroux is het indringende relaas over de onverbrekelijke band tussen vader en zoon en een uniek portret van staatsvijand nr. 1 van België.

Guy van Gestel (1970) is journalist. Voor een boek over de psychologie van misdadigers correspondeerde hij geruime tijd met Marc Dutroux in de gevangenis van Aarlen.

Victor Dutroux (1928) is onderwijzer van opleiding. Na vier jaar in Kongo keerde hij begin jaren zestig terug naar België. Zijn gezin telde vijf kinderen, waarvan Marc Dutroux de oudste is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten