maandag 29 juli 2013

Terrorisme is 100% succesvol


 
Wanneer je een blog start en door wat oude artikelen aan het struinen bent, loop je tegen van alles en nog wat aan. Het meeste zal ik op de datum zetten waarop het oorspronkelijk online is gekomen. Het volgende artikel echter, geschreven voor Globalterror.be (2007), is eigenlijk nog even zo actueel en waarheid als een koe, dat de specifieke voorbeelden vervangen kunnen worden door krantenberichten van vorige week om een passend verhaal te lezen. Het principe staat nog steeds:

Terrorisme is 100% succesvol

"Het doel van terroristen is veelal het verspreiden van angst onder de bevolking. Wanneer een bomaanslag verijdeld wordt is dit een succes voor de overheid, maar nog geen mislukking voor de terroristen. Immers wordt een verijdelde aanslag anno 2007 meer dan een week uitgebreid in de pers uitgemolken. Hiermee wordt de burger bewust gemaakt dat het "gevaar" van terrorisme direct om de hoek loert, waarmee het door de terroristen gewenste "angst-effect" toch zijn uitwerking heeft. Dus of de aanslag "succesvol" was of niet, de terrorist is altijd de winnaar...

Het succes voor terroristen lijkt dus te vallen of staan bij de media aandacht die ze krijgen. Maar het openbaart zich steeds meer dat de media, politici en zelfs de geheime diensten hun steentje eraan bijdragen dat het huidige terrorisme zo succesvol uit de verf komt.


Sprak ik vorige week al over het kolderieke voorstel vanuit de EU om "terroristische" en "haat zaaiende" websites te laten blokkeren, wil ik ditmaal wijzen op de wet die op een overspannen manier wordt uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk.

Zo werd vorige week het terreur alarm afgekondigd omdat met dacht dat London werd aangevallen met chemische wapens. Straten werden afgezet, mensen werden geëvacueerd en uren lang zochten specialisten naar de oorzaak van de paniek in de Engelse hoofdstad. Uiteindelijk bleken het wat goed gegrilde pepers van een Thais restaurant te zijn!

Maar ook werd een Britse tiener opgepakt en voor het gerecht gesleept voor het bezit van het " Anarchists' Cookbook", waarin staat hoe men zelf explosieven kan maken. dus naast de censuur op internet slaat nu ook de papieren censuur driftig toe. Men kan dus maar beter de eigen boekenkast even onder de loep nemen, alvorens men wordt ingerekend en wordt voorgeleidt als terrorist!

Of de "terroristische" en "haat zaaiende" websites nu wel of niet geblokkeerd gaan worden, het peper-incident nu wel of geen chemische aanval was, en de jonge Brit wel of niet wordt veroordeeld voor terroristische activiteiten... de angst-doctrine heeft zijn werk reeds gedaan. Succesvol terrorisme dus...

Mijn eerste ingezonden stuk op GlobalTerror was een stuk over de Stasi die mogelijkerwijs de methodiek van de RAF imiteerde bij aanslagen. Op deze wijze kon de Stasi aanslagen uitvoeren en de "sporen" in de richting van de RAF laten wijzen. Ze konden dit zo treffend doen, dat er geen enkele reden zou ontstaan om te overwegen dat er een andere dader dan de RAF zou kunnen bestaan.


Maar onze oosterburen hadden afgelopen week weer een interessant terreur nieuwtje. De begin september in Duitsland ontmantelde terreurgroep gelieerd aan Union of Islamic Jihad, blijkt als zodanig niet te bestaan. Waarschijnlijk is de UIJ het product van de Oezbekische geheime dienst, opgericht om extremisten in Oezbekistan in diskrediet te brengen. Dit komt naar voren uit verder onderzoek rond de gang en wandel van de verdachten Fritz G., Daniel S. en Adem Y en wordt opgemerkt door Duitse terreurexperts.

Al met al blijkt steeds vaker dat het terreur nieuws dat ons voor ogen komt niet de werkelijkheid is, een alternatieve agenda blijft voor ons verborgen. Waar we vroeger per week het aantal terrorisme artikelen in de krant op onze vingers konden tellen, wordt dit aantal momenteel dagelijks PER DAG overtroffen. Daarnaast gebruiken politici de angst-doctrine om middels populistische praatjes steeds verdergaande wetten erdoor te drukken. Hierdoor komt ons recht op privacy steeds verder in het gedrang, en verliezen we onze verworven vrijheden, waarover de media dan weer zwijgt als een graf. Dit alles is natuurlijk maar het topje van de ijsberg, want de "War on terror" lijkt steeds vreemdere sprongen te maken. Denk daar maar eens aan bij de volgende verijdelde aanslag die breed uitgemeten wordt in de media, en door politici wordt aangegrepen om WEER nieuwe wetten voor te stellen en erdoor te drukken.

Mijn inziens kunnen we concluderen dat de Media, politici en de geheime diensten er medeplichtig aan zijn dat onze vrijheden worden afgenomen. Dan kunnen we dus ook gerust stellen dat zij ertoe bijdragen dat de angst-doctrine werkt en het terrorisme, ondanks alle verijdelde aanslagen, 100% succesvol is."

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten