zaterdag 28 april 2018

Scott Ritter over Douma: Er is geen bewijs omdat er geen gifgasaanval heeft plaatsgevonden


Scott Ritter schreef ooit een boek over de "massavernietigingswapens" in Irak, Oorlog tegen Irak, wat George W. Bush ons niet vertelt, welke voor mij echt heeft geholpen om mensen te overtuigen dat de motivatie om tegen Irak ten oorlog te trekken niet meer was dan een leugen. Inmiddels zijn we ruim 1.000.000 doden verder, en is de aangerichte schade en chaos lastig te overzien. Naast Irak, Afghanistan, Libië en Jemen is ook Syrië al jaren een ongekend slagveld, waar propaganda de boventoon voert.

Recent hebben de Witte Helmen weer beelden naar buiten gebracht en geclaimd dat er 40 of meer slachtoffers zouden zijn gevallen door een chemische aanval door het regime van Assad op de stad Douma in Syrië. Hiervoor zijn echter geen harde bewijzen geleverd, maar de VS, UK en Frankrijk hebben op basis van die beelden wel een rakettenregen op Syrië afgevuurd. Maar naarmate de tijd verstrijkt zijn er steeds meer stemmen, sommige met enorm veel gewicht zoals Robert Fisk, die zich uitspreken tegen deze waanzin.

Ook Scott Ritter kan in dit rijtje gevoegd worden en windt er in een interview met Dennis Bernstein geen doekjes om: De VS heeft geen bewijzen voor een chemische aanval in Douma, omdat deze nooit heeft plaats gevonden. We zijn voorgelogen, opnieuw, net als in de tijd van de Irak oorlog. Hieronder het deel van de Flashpoints uitzending, waarin Ritter geen blad voor de mond neemt. Het transcript van het interview met Ritter door Dennis Bernstein is te lezen via Consortium News!

Hopelijk helpt dit interview me ook in dit geval om mensen wakker te schudden...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten