Marcel Vervloesem is ziek, en dat is niet voor het eerst. Het is wat dat betreft een godswonder te noemen dat deze man nog in leven is. Des te spijtiger is het dat hij wederom gehospitaliseerd zal worden. Hier een opsomming van zijn ziekenhuisopnames tot nu toe, die op een weblog van zijn Werkgroep Morkhoven veelvuldig is gecommuniceerd:
1) kwaadaardige kanker – St H. Hart Lier – 2 keer
2) nieren – 5 keer – Sint Elisabeth Herentals
3) pancreas – 2 keer – 1x in H Hart te Lier, 1x in de UIA te Antwerpen
4) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 2 – H. Hart Lier -Sint Elisabeth
Herentals
5) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 1 – UIA ziekenhuis Antwerpen
6) intensieve heelkunde, Fabiola Ziekenhuis Sambre Ville – StElisabeth Herentals – 11 keer
7) nierblok – Gasthuisberg Ziekenhuis Leuven – 2 keer
8. hartdisfuncties, operaties AZ Imelda Ziekenhuis Bonheiden – 3 keer
9) intensieve, diabetische blok – H. Hartziekenhuis Lier – 4 keer
10) nierblok – H. Hartziekenhuis Lier – 1 keer
11) hartkijkoperatie – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
12) nierdyalyse – AZ Sint Jan Brugge – 5 keer
13) inwendige bloeding – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
14) operatie kijkwonde – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
15) chirurgische plaatsing nierdyalysebuisjes – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer
16) intensieve spoed, cardio – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer
17) intensieve spoed, bloedarmoede (leukemie) – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer
18) intensieve spoed, insulinecoma – Sint Elisabeth ZiekenhuisHerentals – 1 keer
19) hartoperatie – AZ Sint-Jan Brugge
20) moest op 14 mei 2009 wegens nieuwe hartproblemen tengevolge van ondermeer een gebrek aan medicatie en een
gebrekkige behandeling, opnieuw met spoed in het AZ Sint Jan te Brugge opgenomen worden maar de gevangenisdirectie wist dit met haar negatieve advies, welgeteld 1 dag voor deze opname, op basis van het rapport van de psycho-sociale dienst van de gevangenis van Brugge, te voorkomen.
Een flinke lijst! Maar voor wie dit allemaal een beetje abstract oogt bood Jan Boeykens, de strijdmakker van Vervloesem, een korte samenvatting in zijn artikel "De dood van actievoerder Marcel Vervloesem":
"Marcel Vervloesem die aan een hartziekte, suikerziekte, nierziekte en kanker lijdt en die gedurende zijn 9 maanden gevangenschap reeds 6 x met spoed in het ziekenhuis opgenomen diende te worden en 5 x geopereerd werd."
Maar hij was niet dood, de titel was vooral drama, om aandacht te trekken... Of ben ik hier nu te kort door de bocht? Toen Vervloesem werd vrijgelaten schreef Boeykens, ditmaal samen met een echte prinses van Koninklijk bloed, Prinses DeCroy een volgend artikel. Hierin werden er geen doekjes om gewonden. 700 moordpogingen op Marcel Vervloesem!!! Maar hij overleefde het... En het schrijvende duo deed nog een extra duit in het zakje:
"Sinds zes jaar heeft Marcel kanker, en een uitzaaiing daarvan werd op de dag van zijn veroordeling door middel van een operatie voorkomen. Hij is van die kanker nooit genezen, maar ze heeft zich tot nogtoe ook niet verder uitgezaaid. Marcel had ook nierproblemen. Doordat de gevangenis hem gedurende twee maanden een nier-dialyse weigerde, is 40% procent van zijn nierfunctie verloren gegaan. Hij verloor ook 30% van zijn hartfunctie. Verder is hij een stuk van zijn heup kwijt geraakt. Men had hem, toen hij een zware infectie kreeg, immers als zware suikerzieke met een psychiatrische patient in eenzelfde cel opgesloten. De psychiatrische patient die niet verzorgd werd, vervuilde de cel met zijn uitwerpselen, hetgeen tot gevolg had dat een deel van Marcel’s heup wegens afsterving geamputeerd moest worden. Doordat Marcel het door zijn hopeloze situatie niet meer zag zitten, stelde de Belgische justitieminister Stefaan De Clerck voor om hem een pil te laten innemen die een hartstlstand zou veroorzaken. Twee artsen raadden Marcel aan om zelfmoord te plegen door 10 dagen achtereen zijn insuline niet te gebruiken.
Maar na 42 dagen zonder insuline, leefde Marcel nog steeds. Marcel werd gedurende zijn zare operaties ook 599 uren met zijn enkel aan het ziekenbed en medische toestellen geboeid. Dat gebeurde zogezegd ‘om medische redenen’, wat volkomen illegaal is. Bij zijn vrijlating had hij het zicht aan één oog bijna geheel verloren als gevolg van de weigering hem oogheelkundige zorg te verlenen. Hij heeft daardoor echter geen staar opgelopen, wat volgens de oogarts bijna een wonder is."
Ook ik, als Arts zijnde, vind het een wonder dat deze man nog leeft! Deze man is niet voor het geluk geboren. Want als je bedenkt welke ellende deze man heeft ervaren naast al zijn hospitalisaties dan is het bijna niet te bevatten... Gehackte toetsenborden, geheim agenten die hen lastig vallen en tegenwerking van iedere staat ter wereld denkbaar. Des te droeviger was het op Facebook een bericht van Jan Boeykens te lezen dat Vervloesem wederom gehospitaliseerd zou worden.
Maar er was ook goed nieuws!
Vers van de pers op Facebook:
Kijk, dat zijn nog eens goede berichten om mee het weekend in te gaan, waarvoor dank Sonja!
Toch blijft de vraag bestaan wat er werkelijk mankeerde aan de gezondheid van Marcel Vervloesem. Gehospitaliseerd worden is al geen pretje, een operatie ondergaan al helemaal niet. En ik kan het weten, want ik ben gisteren zelf nog geopereerd! Een groot verschil is wel dat ik na een paar uur weer buiten stond. Dat is de gang van zaken tegenwoordig, als je in staat bent om ontslagen te worden, wordt je geen minuut langer in het ziekenhuisbed gehouden.
Wat is er ditmaal zo ernstig dat Vervloesem "nog wel een poosje gehospitaliseerd moet blijven"?
Wat het ook is, dit verdient niemand. Het is dan ook hoogtijd dat de mensen die hem jarenlang gesteund hebben en op handen hebben gedragen iets positiefs bijdragen aan het herstel van held Marcel.
Kleurplatenwedstrijd
Om de wederom zieke Marcel Vervloesem een spreekwoordelijk hart onder de riem te steken is er een kleurplatenwedstrijd uitgevaardigd. Wie Vervloesem de mooiste kleurplaat stuurt en een kopie daarvan onder dit artikel plaatst, maakt kans op een digitaal exemplaar van Marcel z'n boek `Kinderen te koop`!
Voor wie de kleurplaten op papier wil opsturen is het nog wachten tot Jan of Sonja het adres van Marcel zijn ziekenhuisbed op Facebook communiceert. Tot die tijd kan het thuis adres van de werkgroep Morkhoven worden gebruikt:
Werkgroep Morkhoven
T.a.v. de zieke Marcel Vervloesem
Steenweg op Oosthoven 64
Turnhout, België
Digitaal kan dit natuurlijk ook via werkgroepmorkhoven@gmail.com
Om het goede voorbeeld te geven heeft Vervloesem z'n uiterste tegenpool Robby van der Plancken reeds de eerste ingekleurde kleurplaat voor Marcel opgestuurd. Deze prijkt bovenaan dit artikel. En voor de mensen die denken dat ze het beter of mooier kunnen hieronder een aantal andere voorbeelden die Marcel Vervloesem vast kan waarden. Meer voorbeelden van kleurplaten voor Marcel zijn hier te vinden. Het is uitkijken naar de postzakken vol met inzendingen, we zijn benieuwd!
Op een spoedig herstel!!!