zaterdag 2 mei 2015

I am Fishead - Are corporate leaders psychopaths?


Heeft u psychopaten in uw omgeving? Zitten er psychopaten op het Haagse pluche? Draaien de psychopaten aan de knoppen van de media?

De kans is erg groot dat dit zo is, al was u zich hier vast niet van bewust. Men denkt bij een "psycho" al snel aan de man met het mes die onder de dreiging van een piepend geluid de dame in de douchecabine aan flarden snijdt. Maar psychopathie is een veel breder fenomeen dan dit stereotype beeld. Kortweg kan een psychopaat omschreven worden als iemand die geen empathie kent, geen inlevingsvermogen met anderen. Om persoonlijke doelen na te streven gaat een psychopaat over lijken, ook als het daarvoor nodig is jou eerst gigantisch in de watten te leggen.

Percentages psycho's in de maatschappij lopen uiteen van 1 tot 4 of zelfs meer procent, dus u ze lopen u links en rechts geregeld voorbij. Wellicht kent u er ook wel een paar persoonlijk, mogelijk zonder het te beseffen. Dat een grote aantal lieden in de zakewereld psychopathische trekjes heeft is eigenlijk geen geheim meer, maar toch onbekend voor velen. Ze doen het goed aan de top, maar als de bazen doorslaan is dat funest voor het bedrijf en het personeel, en mogelijk de maatschappij in z'n geheel...

De volgende documentaire, "I am fisheah - Are corporate leaders psychopaths?", laat een verhelderend beeld zien. Ineens vallen de puzzelstukjes op z'n plaats wanneer nagedacht wordt over de financiële crisis, de macht van grote bedrijven of het aldoor gelieg van politici.

Doe uzelf er een voordeel mee deze kennis op te nemen in uw systeem...Officiële site

Geen opmerkingen:

Een reactie posten